Cargill Romania, care furnizeaza produse si servicii din domeniul alimentar, agricol, financiar si industrial, si-a propus majorarea capitalului circulant la 100 mil. dolari (71,4 mil. euro), pana in 2014 - 2015, scrie Mediafax.
Prin aceasta masura, compania vizeaza extinderea activitatii in domeniul cerealelor si semintelor oleaginoase, prin largirea gamei de servicii destinate fermierilor.

Astfel, Cargill Romania va lansa servicii pentru fermieri, precum consultanta si acordarea de instrumente financiare, pentru a-i ajuta sa faca fata volatilitatii preturilor si sa aiba acces la seminte, ingrasaminte si tehnologii, in vederea imbunatatirii calitatii si randamentului recoltelor.

Reprezentantii companiei au declarat ca fermierii vor primi seminte, ingrasaminte si substante chimice pentru protectia plantelor, vor avea acces la servicii de consultanta in domeniul agricol si tehnologii noi de valorificare a recoltei, precum si la planuri personalizate de marketing si instrumente de gestionare a riscului.

"Romania dispune de un potential ridicat in sectorul alimentar si agricol. Datorita disponibilitatii unor resurse agricole excelente, in Romania exista oportunitati deosebite de imbunatatire a randamentului recoltelor si de desfacere a produselor pe pietele internationale, ceea ce va duce la cresterea produsului intern brut atat la nivel local, cat si la nivel regional", a afirmat presedintele si directorul general al Cargill, Greg Page.

Pana in prezent, activitatea Cargill in Romania, in domeniul cerealelor si al semintelor oleaginoase, a vizat in special procurarea cerealelor si asigurarea serviciilor de depozitare pentru fermieri.

Ca urmare a extinderii activitatii, compania va suplimenta personalul cu 40 de salariati noi, care vor ocupa diferite posturi, de la reprezentanti de vanzari si personal administrativ la lucratori in silozuri.

La nivel international, Cargill produce si furnizeaza produse si servicii alimentare, agricole, financiare si industriale. Compania, cu capital privat, are 131.000 de angajati in 66 de tari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri