OMV Petrom (SNP) a redus la 1,1-1,2 miliarde euro valoarea investitiilor pentru acest an, fata de nivelul bugetat la inceputul anului, de 1,6 miliarde euro, o parte dintre proiecte urmand sa fie derulate in 2011, a anuntat compania petroliera.
"Datorita ciclului normal al proiectelor, o parte a programului investitional amplu planificat pentru 2010 pentru OMV Petrom SA estimam ca va fi implementat in noul an fiscal. Avand in vedere nivelul investitiilor realizate in primele trei trimestre din 2010, am redus valoarea preconizata pentru intreg anul 2010 la 1,1-1,2 miliarde euro", se arata in raportul financiar pe trimestrul al treilea al companiei, potrivit Mediafax.

In 2009 Petrom a realizat investitii de 4,21 miliarde lei (993,5 milioane euro).

In primele noua luni grupul Petrom a realizat investitii de 2,97 miliarde lei (711,3 milioane euro), in crestere cu 9% fata de 2,74 miliarde lei in perioada similara a anului trecut. Investitiile efectuate in intervalul iulie-septembrie, de 990 milioane lei, au fost cu 50% mai mari decat cele din trimestrul al treilea al anului trecut, de 662 milioane lei.

Profitul net al grupului Petrom a crescut cu 46% in primele noua luni, la 1,41 miliarde lei (337,2 milioane euro), desi grupul a inregistrat pierderi de 116 milioane lei in trimestrul al treilea. Vanzarile grupului au urcat in perioada ianuarie-septembrie cu 11%, la 13,15 miliarde lei (3,145 miliarde euro).

Compania OMV Petrom este controlata in proportie de 51% de grupul austriac de petrol si gaze OMV. Ministerul Economiei are 20,6% din actiunile OMV Petrom, iar Fondul Proprietatea detine o participatie de 20,11%, restul titlurilor fiind listate la bursa.

Actiunile OMV Petrom se tranzactioneaza miercuri la Bursa de Valori Bucuresti la pretul de 0,331 lei pe unitate, in scadere cu 1,19% fata de referinta. Compania are o capitalizare de 18,9 miliarde lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri