Negocierile contractului colectiv de munca pe anul 2011 de la ArcelorMittal Galati au esuat, dupa ce marti seara sindicatele si patronatul nu au ajuns la un acord in ceea ce priveste majorarea salariilor siderurgistilor galateni, transmite Mediafax.
Solicitarea finala a sindicalistilor prezenti la negocieri a fost o crestere salariala de 15 procente pentru angajati, in vreme ce administratia combinatului siderurgic a raspuns ca o crestere mai mare de 7% din salariu nu se poate acorda, acestei cresteri urmand sa i se adauge bonusuri si pachete sociale care ar duce, teoretic, la o majorare a veniturilor salariatilor cu circa zece procente.

Liderul FSS Metarom - federatia la care sunt afiliate sindicatele de la ArcelorMittal Galati care au participat la negocieri, a declarat ca, in aceste conditii, sindicatele au trimis o notificare administratiei ArcelorMittal Galati in care este anuntat faptul ca exista premisele declansarii unui conflict de interese, notificare la care cei din conducerea companiei trebuie sa raspunda in termen de doua zile.

"In functie de raspunsul celor din conducere, sindicatele intentioneaza sa inregistreze conflictul de interese la Inspectoratul Teritorial de Munca Galati. Teoretic vorbind, ar trebui sa urmeze o incercare de mediere a conflictului. In situatia in care si aceasta va esua, atunci se poate ajunge la declansarea grevei generale pe platforma siderurgica de la Galati. Din acest punct de vedere, sindicatele au tot sprijinul nostru, al federatiei", a declarat Mircea Scantei, liderul FSS Metarom.

Reprezentantii conducerii ArcelorMittal Galati nu au transmis inca un punct de vedere oficial in legatura cu acest subiect.

La finalul anului, Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati a cumparat prin intermediul bursei de energie OPCOM, electricitate in valoare de 227,7 milioane lei (53,2 milioane euro) de la singurul ofertant, Hidroelectrica.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri