Producatorul de medicamente Zentiva Romania (SCD) a inregistrat anul trecut o crestere a cifrei de afaceri de 44,8% fata de 2009, pana la 254,63 milioane de lei, si un profit de 53,15 milioane de lei.
In 2009, compania a inregistrat pierderi de 2,8 milioane de lei si o cifra de afaceri de 175,77 milioane de lei. Veniturile din 2010 au urcat la 264,73 mil. lei, de la 194,99 mil. lei. Cheltuielile au avansat in 2010 cu 2,5% fata de 2009, pana la 200,76 milioane de lei.

"Rezultatele foarte bune obtinute de Zentiva S.A. (productie locala, fara importuri) in anul 2010 se datoreaza atat performantei din zona industriala, cat si unei strategii comerciale corecte. Anul trecut am reusit sa crestem considerabil profitabilitatea site-ului local, reducand cu circa 25% costurile de productie. Acesta este si motivul pentru care Romania a fost aleasa de catre reprezentantii grupului drept centru de productie pentru o serie de medicamente destinate exportului", a declarat Dan Ivan (foto), presedinte al Consiliului de Administratie Zentiva S.A., parte a grupului Sanofi-Aventis, si country head Sanofi-Aventis Romania.

Executivul a mai precizat ca divizia de medicamente orginale (protejate de patent - n. red.) a reusit sa surmonteze pierderea unor patente importante, pastrand parametri de vanzari "foarte buni".

In ceea ce priveste obiectivele pentru 2011, grupul Sanofi-Aventis si-a propus sa se mentina in top, concentrandu-se pe "identificarea de oportunitati de crestere si pe diversificarea activitatilor".

Dan Ivan anunta totodata si lansarea de noi produse. "Spre exemplu, avem in plan aducerea pe piata romaneasca a circa 15 medicamente generice pana la sfarsitul anului 2011", a adaugat acesta.

Fabrica Zentiva din Romania (fostul Sicomed) are o capacitate de productie de peste 2 miliarde de tablete, echivalentul a peste 100 de milioane de cutii pe an. In 2006, Zentiva au achizitionat Sicomed, ca mai apoi compania ceha sa intre in grupul Sanofi-Aventis.

Citeste si:

Zentiva demareaza exportul cu 10 medicamente pentru cinci tari din UE



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri