Catalin Dima, fost director executiv juridic, de reglementari si de relatii in cadrul Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa de pe piata locala, a devenit fondatorul si presedintele Asociatiei pentru Reformarea Sistemului de Impozite si Taxe (ARSIT), o organizatie neguvernamentala care isi doreste sa schimbe administratia fiscala din Romania.
Organizatia a fost infiintata la sfarsitul anului trecut de catre 34 de membri fondatori, manageri de corporatii, IMM-uri, precum si reprezentanti ai profesiilor liberale.

Printre fondatorii asociatiei se numara si Vasile Iuga - country managing partner al companiei de consultanta PwC Romania si Dan Pascariu -presedintele Consiliului de Supraveghere al Unicredit Tiriac Bank.

ARSIT promoveaza reforma sistemului administratiei fiscale, imbunatatirea serviciilor oferite contribuabililor, cresterea gradului de transparenta al institutiilor publice atat in ceea ce priveste stabilirea taxelor si impozitelor, cat si in privinta utilizarii fondurilor colectate.

Organizatia isi propune sa devina principala voce a contribuabililor romani si sa monitorizeze eventualele abuzurile administrative comise de autoritatile fiscale si oferind asistenta juridica consultativa partilor prejudiciate.

Catalin Dima (foto
) a inceput sa lucreze in domeniul dreptului afacerilor in 1997, in cadrul firmei de avocatura Bostina & Asociatii, pana a devenit avocat asociat, potrivit datelor de pe site-ul Romtelecom.

Din aprilie 2002 si pana la inceputul acestui an a lucrat pentru Romtelecom cand s-a retras din managementul companiei.

Prima functie detinuta in cadrul operatorului de telefonie fixa a fost cea de consultant juridic pana in septembrie 2003, cand a preluat functia de director juridic.

In aceasta calitate, managerul a fost implicat in procesele de eficientizare a activitatilor Romtelecom, de reorganizari succesive, de reducere a personalului, de renegociere a contractelor cu furnizorii de echipamente si lucrari, precum si a contractului colectiv de munca. Totodata, Dima s-a ocupat de punerea in aplicare a noului cadru de reglementare in comunicatii, adoptat de Romania in contextul aderarii la UE.

Din octombrie 2006, fostul oficial Romelecom a preluat si conducerea activitatii de corporate affairs, incluzand activitatile de relatii publice, lobby si relationare institutionala, iar, din septembrie 2009 si activitatea de reglementari, care e responsabila in principal de interactiunea cu autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM).

Sursa foto: Romtelecom




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri