Comisarii Garzii Financiare au inceput anul in forta, cu peste 3.496 de controale operative si inopinate, derulate in perioada 9-15 ianuarie 2006, care vor aduce peste 4 milioane lei noi la bugetul de stat numai din amenzi, la care se adauga bunuri confiscate, in valoare de 1,377 milioane lei noi.

Am inceput cu dreptul anul 2006, fiind favorizati de ultimele completari aduse legislatiei, ce dau dreptul comisarilor sa constituie probe la solicitarea procurorilor care ancheteaza cazuri ce ajung in instanta si din acest motiv putem spune ca vom colabora mult mai indeaproape cu Parchetul, ne-a declarat Adrian Cucu, comisar general al Garzii Financiare.

Dintre actele de control incheiate, 31 de dosare au fost inaintate organelor de urmarire penala, prejudiciul constatat fiind de aproape 2 milioane lei noi. Unul dintre cazurile anchetate de comisarii din Timis a scos la lumina un caz mai putin obisnuit de evaziune fiscala, in care Garda a reusit, cu sprijinul Politiei Timis, sa reconstituie activitatea unei firme aflate in lichidare judiciara. SC Reparatii Termice Vulcatim SRL au produs bugetului de stat un prejudiciu total de peste 9,743 milioane lei noi prin neplata impozitului pe profit si a TVA, au declarat oficialii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

In urma verificarilor intreprinse s-a constatat ca reprezentantii societatii nu au intocmit, conform legii, evidentele financiar-contabile, administratorul fiind in prezent retinut pentru cercetari, dupa ce am reusit sa reconstituim activitatea firmei pana in anul 2004, ne-a declarat comisarul general Adrian Cucu. Potrivit acestuia, verificarile s-au efectuat in baza a 13 facturi fiscale de livrare, care au fost identificate la cinci societati comerciale beneficiare si care au fost emise in intervalul aprilie 2003-ianuarie 2004.

Actul de control a fost transmis Directiei Generale a Finantelor Publice Timis, iar cercetarile continua, fiind sesizat Parchetul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri