Ion Ariton (foto), ministrul Economiei, a declarat ca pentru perioada 2012-2013 estimeaza o crestere economica de 3,5 - 4%, bazandu-se pe cresterea productiei si pe revigorarea industriei, care "va da o crestere, cu pasi mici, dar sanatoasa", scrie Mediafax.
Ministrul Economiei, Ion Ariton, a fost intrebat, intr-o conferinta de presa la Sibiu, care este cresterea economica prognozata pentru urmatorii ani.

"Cresterea economica este estimata la 3,5 spre 4 la suta in 2012-2013", a raspuns Ariton.

El a precizat ca se asteapta la cresterea productiei si revenirea industriei. "Eu sunt adeptul si voi incuraja tot timpul productia. Si industria trebuie incet-incet sa-si revina. Va da o crestere, cu pasi mici, dar sanatoasa", a sustinut Ariton.

Intrebat daca aceasta crestere economica va duce si la iesirea din criza sau numai la depasirea recesiunii, avand in vedere ca presedintele Traian Basescu face o distinctie clara intre cele doua notiuni, ministrul Economiei a raspuns: "Nu comentez niciodata declaratiile presedintelui, dar cred ca, din moment ce vom merge tot pe crestere economica pe perioada mai lunga, de ce nu vedeti o iesire din criza?".

Ariton a sustinut ca exportul "merge foarte bine" si se asteapta in continuare ca acesta sa creasca.

"Merge foarte bine exportul. A mers pe mai multe componente, desi am crezut initial ca este o conjunctura numai pe exporturi auto, dar plaja este mult mai larga si lucrurile merg bine. Sunt convins ca in 2012 si in continuare rezultatele vor fi cele pe care noi le-am prognozat", a afirmat ministrul Economiei.

Potrivit datelor oferite de acesta, volumul exporturilor romanesti a fost, in primul trimestru al anului, de 11,02 miliarde de euro, mai mare cu 39,4 la suta decat cel inregistrat la finalul primului trimestru al anului 2010, iar volumul importurilor a fost de 12,42 miliarde de euro, cu 24,8 la suta mai mare decat in perioada similara a anului trecut.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri