Elena Udrea scrie, pe blogul sau, ca "Romania creste", dar ca trebuie acordata mare atentie crizei economice internationale, astfel ca nu trebuie dat "frau liber" tentatiei pentru "cresteri populiste de pensii si salarii".
Intr-o postare intitulata "Romania creste, dar trebuie sa fim foarte atenti la criza economica internationala", ministrul Dezvoltarii si Turismului sustine ca principalul subiect caruia trebuie sa-i fie acordata atentie in aceasta perioada este situatia economica internationala, informeaza Mediafax.

"Chiar daca Statele Unite au reusit sa ridice plafonul datoriei publice, chiar daca liderii principalelor tari din Uniunea Europeana au decis acordarea unui nou sprijin financiar Greciei, dar si sustinerea Portugaliei si Irlandei, lucrurile par a se inrautati de la o zi la alta, ba chiar de la o ora la alta. Se pare ca pierderile de pe bursele din Europa si SUA in ultima saptamana se ridica la peste 1 trilion de dolari americani - adica PIB-ul Romaniei pe aproape 6 ani", adauga Udrea.

Elena Udrea mentioneaza ca, in timp ce in alte tari presa monitorizeaza de la minut la minut evolutia pietelor financiare, "la noi este o tacere suspecta, aproape impusa". "Ceea ce ma face sa cred ca televiziunile de stiri, altfel pricepute la toate, fie nu inteleg ce se intampla, fie nu vor sa prezinte ceea ce se petrece in afara Romaniei, tocmai pentru a da vina pe actuala guvernare, in cazul unor noi dificultati", apreciaza vicepresedintele PDL.

Udrea sustine ca datele arata ca Romania a facut progrese semnificative in ultimul an, de la "o economie bolnava, obligata mereu sa se imprumute", ajungand la un anumit nivel de stabilitate, lucru observat si de Fondul Monetar International, si de Comisia Europeana, de institutiile de evaluare financiara care au crescut rating-ul Romaniei, dar si de presa internationala care da tara noastra ca exemplu, in timp ce rating-urile unor tari cu economii mult mai puternice sunt amenintate cu prabusirea, iar rating-ul SUA este scazut pentru prima data in istorie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri