Societatea Electroputere Craiova nu se lasa privatizata si pace. Dupa repetate incercari esuate, ultima lansare la privatizare s-a facut anul trecut, insa si atunci termenul de depunere a ofertelor a fost prelungit de patru ori, la solicitarea potentialilor cumparatori, ultima data pentru 17 februarie.

Ieri, Guvernul a anuntat ca a revocat oferta de vanzare a actiunilor detinute de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) la Electroputere Craiova si a optat pentru alta strategie de privatizare a societatii, avand in vedere interesul investitorilor de a prelua doar o parte din sectiile uzinei. Decizia a fost aprobata ieri de Guvern, printr-o hotarare care prevede ca potentialilor ofertanti le vor fi restituite integral sumele platite pentru dosarul de prezentare, garantia de participare si taxa de acces in societate. Purtatorul de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu, a explicat decizia prin situatia economico-financiara dificila a societatii, precum si prin interesul unor investitori de prestigiu "doar pentru anumite module functionale ale Electroputere".

"Actul normativ initiat de AVAS reprezinta primul pas al schimbarii strategiei de privatizare a Electroputere Craiova", a spus oficialul guvernamental, citat de Mediafax. Una dintre variantele luate in calcul va fi lansarea la privatizare a companiei din Craiova pe sectiile de productie, toate incercarile precedente bazandu-se pe o strategie de trecere in proprietate privata a Electroputere ca intreg.

Cinci potentiali ofertanti au cumparat dosarele de prezentare si urmau sa depuna ofertele finale pana la data de 17 februarie. "Firmele care au cumparat dosarele de prezentare sunt Grup Feroviar Roman Bucuresti, A5 Invest SRL Caransebes, Grup Energetic Tender, Asociatia Salariatilor Electroputere si firma Bharat Heavy Electricals Ltd. din India", au declarat pentru Mediafax surse apropiate procesului de privatizare. Potrivit acestora, o parte din firmele interesate de Electroputere ar fi dorit sa incheie un consortiu care sa preia societatea si sa o divizeze, fiecare dintre investitori urmand sa preia o parte din compania din Craiova.

AVAS a anuntat, in noiembrie 2005, ca doreste sa vanda prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile, un numar de 78 milioane de actiuni reprezentand 62,8% din capitalul social al Electroputere. Societatea din Craiova activeaza in domeniul productiei de motoare, generatoare si transformatoare electrice si are un capital social de 12,4 milioane de lei RON.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri