Premierul bulgar Boiko Borissov considera ca Romaniei si Bulgariei ar trebui li se permita un deficit bugetar ridicat, precum in Italia, Spania, Portugalia si Marea Britanie, el afirmand, in gluma, ca acest lucru ar putea urca fotbalul din cele doua tari la nivelul celui din statele respective.
Cei doi premieri s-au intalnit, miercuri, la Bucuresti, cu ocazia sedintei comune de guvern a celor doua tari, scrie Mediafax.

"Eu si cu domnul Boc am glumit atunci cand am spus ca echipele nationale de fotbal ale Romaniei si Bulgariei nu prea merg bine, dar pot fi foarte bine imbunatatite daca ridicam deficitele la buget, precum in tari ca Italia, Spania, Portugalia si Anglia. Asa ca am gasit si o foarte serioasa legatura cu deficitele de buget mari si cu campionatele de fotbal", a spus Borissov.

Premierul Emil Boc si omologul sau bulgar Boiko Borissov au decis constituirea unui consiliu de cooperare la nivel inalt care sa pregateasca anual sedinte comune de guvern, pana la urmatoarea reuniune urmand sa fie analizate mai multe proiecte, precum crearea unui "brand" al Dunarii in regiune.

"Tot ce am discutat astazi s-a inregistrat si va fi proba la urmatoarea sedinta privind pragmatismul relatiilor noastre", a spus Boc.

El a aratat ca printre proiectele comune discutate se afla cele privind crearea unui "brand" al Dunarii pentru intreaga regiune, construirea celui de-al doilea pod si de noi hidrocentrale pe Dunare, precum si finalizarea interconectorului de gaz Giurgiu-Ruse.

Potrivit premierului Boc, Romania a devenit al doilea partener comercial al Bulgariei dintre statele membre UE, volumul schimburilor dintre cele doua tari crescand de cinci ori in ultimii doi ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri