In loc sa lamureasca lucrurile, ministrul Finantelor a sters-o englezeste, evitand sa dea ochii cu presa
Companiile care isi desfasoara afacerile in Romania vor mai avea de asteptat pana cand vor sti cu exactitate ce taxe si impozite vor fi majorate in acest an, desi, cu doua zile in urma, premierul Calin Popescu Tariceanu anunta ca modificarile la Codul Fiscal ar fi urmat sa fie discutate in sedinta extraordinara de guvern de ieri.

Purtatorul de cuvant al Executivului, Oana Marinescu, a declarat ieri, intr-o prima faza, ca problema Codului Fiscal nici macar nu s-a pus in discutie. La insistentele jurnalistilor, care i-au reamintit spusele premierului Tariceanu, purtatorul de cuvant si-a nuantat declaratia, precizand ca, intr-adevar, ministrul Finantelor a facut o scurta prezentare pe aceasta tema, insa subiectele sedintei de guvern au fost mai multe si au fost legate de chestiuni referitoare la relatia cu FMI. Incercand sa afle chiar din gura lui Ionut Popescu, ministrul Finantelor, in ce a constat prezentarea si care ar fi eventualele probleme legate de modificarea Codului Fiscal, jurnalistii acreditati la Palatul Victoria au asistat la un eveniment de-a dreptul penibil.

Dupa ce a participat la ceremonia semnarii unor acorduri de imprumut cu reprezentantul Bancii Europene de Investitii, ministrul Finantelor a fost asteptat la iesirea din sala de ziaristii care ar fi dorit sa afle clarificarile legate de masurile fiscale ce ar fi trebuit aprobate. Numai ca, insotit de seful sau de cabinet si de aghiotant, Ionut Popescu i-a evitat pe reprezentantii presei, iesind in graba pe o usa aflata la capatul opus al holului. In aceste conditii, Oana Marinescu a incercat sa salveze situatia anuntand doar ca modificarile la Codul Fiscal vor fi discutate intr-una din sedintele viitoare de guvern. Nici macar scuza ca ministrul Finantelor se grabea sa ajunga la sedinta CSAT nu sta in picioare, avand in vedere ca un alt ministru - cel al Muncii - a avut timpul necesar pentru a cobori pana in sala de presa pentru a anunta ce s-a intamplat in sedinta de guvern, desi trebuia sa ajunga la aceeasi sedinta. Pe de alta parte, surse guvernamentale ne-au declarat ca principala problema a modificarilor la Codul Fiscal raman in continuare nivelul si modul de majorare a nivelului accizelor si mai ales faptul ca FMI sa considere suficiente masurile luate de Executiv pentru acoperirea golurilor bugetare si incadrarea intr-un deficit de 0,4%-0,5% din PIB.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri