Cu averi diminuate fata de anul anterior, cei mai mari agricultori sunt inca stapani peste zeci sau sute de milioane de euro, potrivit unui clasament realizat de revista Forbes Romania.
1. Ioan Niculae: 900 mil. euro-1 mld. euro
Pentru anul in curs, omul de afaceri estimeaza o cifra de afaceri in crestere cu 50%, de 1,5 miliarde de euro.

2. Adrian Porumboiu: 130-140 mil. euro
Omul de afaceri exploateaza peste 50.000 de hectare de teren agricol.

3. Ion Grecu: 63-65 mil. euro
Omul de afaceri constantean controleaza peste 1.500 de hectare de teren agricol, iar in prezent deruleaza investitii si intr-o ferma de calcan.

4. Horia Culcescu: 60-62 mil. euro
Cel mai mare producator de conserve din legume si fructe din Romania, Culcescu detine circa 280 de hectare de sere. In plus, la Ostrov, omul de afaceri administreaza si aproximativ 1.200 de hectare de vie.

5. Mihai Anghel: 45-47 mil. euro
Omul de afaceri controleaza aproximativ 25.000 de hectare de teren agricol in judetele Dolj si Olt. El este unul dintre cei mai mari producatori de cereale la nivel national.

6. Culita Tarata: 45-47 mil. euro
Omul de afaceri a obtinut anul acesta o productie de grau mai mare cu 30% fata de 2010, potrivit revistei Forbes Romania.

Topul celor mai bogati romani este condus de Dinu Patriciu, cu o avere estimata de revista Forbes Romania la 2,1-2,2 miliarde de euro.
In total, averile miliardarilor prezenti in clasamentul revistei se ridica la peste 25 de miliarde de euro, in scadere pentru cel de-al treilea an consecutiv.

Ponderea avutiilor insumate ale celor 500 de miliardari in Produsul Intern Brut (PIB) al Romaniei pe anul 2010 este de aproape 21%, cu 4% mai putin fata de anul anterior.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri