Camera Deputatilor a adoptat cu 146 voturi "pentru", 104 voturi "impotriva" si 4 abtineri, ordonanta de urgenta 80/2010 care cuprinde amendamente ale Comisiei de buget potrivit carora anul viitor pensiile si salariile vor fi inghetate, informeaza Mediafax.
Unele dintre amendamentele depuse apartin ministrului Finantelor, Gheorghe Ialomitianu.

Astfel, un amendament al lui Ialomitianu adoptat de plen prevede ca in anul 2012 cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor functiei de baza/salariile functiei de baza/indemnizatiilor de incadrare se mentine la acelasi nivel cu cel ce se acorda personalului platit din fonduri publice pentru luna decembrie 2011.

Potrivit unui alt amendament al ministrului Finantelor, in anul 2012 nu se acorda ajutoarele sau, dupa caz, indemnizatiile la iesirea la pensie, retragere, incetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea in rezerva.

Comisia de buget a discutat, luni seara, in regim de urgenta, aceasta ordonanta, dupa ce deputatii coalitiei din comisie s-au intalnit cu premierul Emil Boc si cu ministrul Muncii si cel al Finantelor.

Camera Deputatilor este forul decizional in privinta acestui act normativ.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri