Contribuabilii persoane fizice trebuie sa depuna declaratiile de venit pentru anul trecut pina la termenul-limita de 15 mai, atrage atentia Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF). In aceasta situatie sint 20% dintre salariatii din Romania.

Agentia va transmite contribuabililor prin posta formularele de declaratii de venit, in perioada 1-15 aprilie, precizeaza un comunicat al institutiei. Contribuabilii pot trimite organelor fiscale tot prin posta, gratuit, utilizind plicurile primite impreuna cu documentele declarative. Transmiterea prin posta a formularelor de declaratie de venit catre contribuabili va avea loc in perioada 1-15 aprilie 2006, se mai spune in comunicat.

Contribuabilii vor primi la domiciliu doua exemplare ale formularului Declaratie speciala privind veniturile realizate, personalizate (formularul 200), ghidul de completare a formularelor, precum si plicul destinat trimiterii de catre acestia a declaratiei la organul fiscal de domiciliu, se precizeaza in comunicat. ANAF recomanda contribuabililor ca, pentru transmiterea prin posta a declaratiei de venit, sa utilizeze plicul cu indicatia CR primit, acesta fiind un plic special, pentru care nu trebuie sa achite taxele postale.

Cine nu a scapat de hirtiile Fiscului

Majoritatea salariatilor din Romania au scapat, in aceasta primavara, de calvarul depunerii declaratiilor de venit global. Cu toate acestea, 20% dintre acestia (cei cu venituri din drepturi de proprietate intelectuala si liber-profesionistii) nu au fost la fel de norocosi. ANAF sustine ca veniturile lor sint mai greu de urmarit, astfel incit declaratiile ramin valabile pentru aceste categorii.

Cei care vor fi obligati sa depuna declaratii de venit si in acest an sint cei care lucreaza in comert, medicii, avocatii, notarii, auditorii financiari, consultantii fiscali, expertii contabili, contabilii autorizati, consultantii de plasament in valori mobiliare, arhitectii, jurnalistii, precum si cei care obtin venituri din drepturi de proprietate intelectuala. De asemenea, incepind din 2007, ANAF va dezvolta un sistem de depunere online a declaratiilor fiscale pentru toate categoriile de contribuabili, sustine institutia. Fiscul sustine ca are deja programele informatice potrivite pentru operatiune, dar ii lipseste, inca, tehnologia necesara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri