Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a precizat, ieri, la Comisia senatoriala pentru cercetarea abuzurilor, ca Executivul nu intentioneaza, pentru moment, sa privatizeze Loteria Romana. El a precizat ca privatizarea unei societati comerciale presupune trecerea unui pachet de cel putin 50 la suta plus o actiune sau o parte sociala, de la stat catre un grup privat.

"Intentiile noastre nu sunt in nici un caz de privatizare a Loteriei Romane. Nu exista nici un fel de decizie in acest sens", a precizat ministrul, care a aratat ca actul normativ privind Loteria, care se afla la Senat, priveste constituirea Fondului Proprietatea. Ministrul a explicat ca, prin aceasta ordonanta de urgenta, va trece un pachet de 20 la suta cote din actiunile Loteriei Nationale la respectivul Fond.

Sebastian Vladescu a mai spus ca ordonanta mai prevede "posibila vanzare catre salariati, intr-un anumit moment, daca se va decide vreodata privatizarea" si "flotarea unei cote de actiuni pe piata pentru incurajarea pietei de capital". Demnitarul a mentionat ca Parlamentul are posibilitatea sa anuleze aceste doua prevederi daca apreciaza ca transferul actiunilor catre personal sau pe piata de capital poate genera situatii mai mult sau mai putin licite.

El a mai aratat ca nu exista nici un fel de graba si intentie de privatizare, declaratie care a determinat criticile membrilor comisiei, acestia intrebandu-l pe Vladescu de ce Executivul a optat pentru o ordonanta de urgenta in acest caz, daca nu este vorba de o reglementare urgenta.

Mai multi senatori au afirmat, contrar declaratiilor lui Vladescu, ca vanzarea a 7 la suta din actiuni catre salariati reprezinta primul pas in procesul de privatizare a Loteriei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri