Banca Internationala de Reconstructie si Dezvoltare a acordat Romaniei un Fond Global de Mediu, iar peste cinci milioane de dolari din acesta au fost distribuite pentru Fondul Roman de Eficienta Energetica.
FREE vizeaza in principal cresterea eficientei energetice. Beneficiarii acestui grant pot fi societati comerciale cu capital public si public-privat sau institutiile publice de interes local sau national.

Finantarea se acorda pentru dezvoltarea sectorului industrial, pentru transporturi, agricultura, servicii, turism si altele. Suma ce poate fi contractata este cuprinsa intre o suta de mii si un milion de dolari, din care 20% trebuie sa fie aport propriu. Dobanda practicata este de maximum 6,95%, la care nu se mai adauga alte costuri. Solicitantul poate negocia dobanda in functie de suma imprumutata, bonitatea clientului si natura garantiilor.

Investitiile privind societatile cu capital privat si public-privat vizeaza modernizarea proceselor tehnologice, extinderea recuperarii si folosirii resurselor secundare de energie si integrarea surselor regenerabile de energie in procesele tehnologice. De asemenea se urmareste si promovarea co-generarii si tri-generarii de mica si medie putere, dar si folosirea surselor regenerabile de energie in scopuri industriale.

Municipalitatile trebuie sa considere ca prioritare reabilitarea termica a cladirilor publice, reabilitarea sistemelor de incalzire locala si centralizata, utilizarea surselor regenerabile de energie pentru producerea de energie termica si promovarea pompelor de caldura. Totodata, autoritatile trebuie sa aiba in vedere iluminatul public interior si exterior si modernizarea sistemelor de alimentare cu apa potabila.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri