Veniturile bugetare realizate in luna iunie 2006 au crescut cu 16,4% fata de perioada similara din 2005, cifrandu-se la 7,68 miliarde lei, conform datelor centralizate de Directia de evaluare a veniturilor bugetului general consolidat, din cadrul Ministerului Finantelor Publice (MFP).
Incasarile la bugetul de stat s-au cifrat la 4,52 miliarde lei, in crestere cu 4,77% fata de aceeasi perioada din 2005. In perioada analizata, cel mai mult au crescut veniturile din impozitul pe venit si salarii- 44% (pana la 826 milioane RON), cele din Taxa pe Valoare Adaugata - 17% (2,12 milioane RON) si veniturile din accize- cu 8,1% (cifrandu-se la 190 milioane RON). Veniturile din impozitul de profit au scazut cu unu% (pana la 223 milioane lei) iar cele din accize au scazut cu 3,7% (pana la 768 milioane lei), conform datelor furnizate de Rompres.

In acelasi timp au crescut veniturile incasate la fondul unic de asigurari de sanatate - cu 16 procente, de la 730 milioane lei in perioada similara a anului trecut, la 851 milioane lei in 2006, precum si cele la bugetul asigurarilor sociale de stat - cu 21 procente, de la 1,3 miliarde la 1,6 miliarde lei. Veniturile la bugetul asigurarilor pentru somaj au scazut cu circa 1,4%, de la 179 milioane la 176 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri