Premierul Calin Popescu Tariceanu s-a intalnit la Palatul Victoria cu reprezentantii organizatiei europene a oamenilor de afaceri "European Round Table" (ERT) pentru a discuta despre directia pe care merge Romania in procesul de integrare europeana. "European Round Table" - o organizatie infiintata in 1983, avand sediul la Bruxelles - este un forum al celor mai importanti 45 oameni de afaceri europeni, care promoveaza competitivitatea si cresterea economica europeana.

Pe ei, premierul Calin Popescu Tariceanu i-a informat ca tara noastra si-a indeplinit pana in prezent toate angajamentele asumate fata de Uniunea Europeana, fapt confirmat si de oficialii europeni cu care a discutat saptamana trecuta la Bruxelles: "Angajamentele pe care Romania si le-a luat sunt respectate. Ne vom indeplini in continuare toate promisiunile, astfel incat de la 1 ianuarie 2007 Romania sa fie membru de drept al Uniunii Europene." Totodata, premierul le-a prezentat si principalele masuri aprobate de Guvern, destinate combaterii coruptiei si insanatosirii mediului de afaceri.

Premierul Tariceanu i-a mai informat pe oamenii de afaceri ca strategia de reforma a Justitiei pe perioada 2005-2007, care va fi aprobata de Guvern in sedinta de astazi, include o serie de masuri concrete, destinate sa asigure predictibilitatea in domeniul economic, cu efecte benefice asupra mediului de afaceri: unificarea jurisprudentei, reducerea duratei procedurilor in sistemul judiciar, specializarea judecatorilor in drept comercial, astfel incat sa fie asigurata o mai buna gestionare a cauzelor. Reprezentantii ERT au apreciat masurile adoptate de Guvern, declarandu-se "multumiti de modul in care se deruleaza afacerile lor in Romania".

Louis Schweitzer, presedinte-director general al Renault, a aratat ca membrii ERT vor transmite partenerilor din organizatie concluziile lor in ceea ce priveste mediul de afaceri asigurat de Guvern in Romania: "In Romania este un prim-ministru dedicat luptei impotriva coruptiei, care este hotarat sa asigure aderarea Romaniei la Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007. Masurile promovate de Guvern favorizeaza cresterea economica si sporirea competitivitatii", a spus Louis Schweitzer.

El a mai aratat ca reprezentantii ERT sunt deschisi sa sprijine eforturile Guvernului. La intalnirea cu primul ministru au participat din partea ERT John Saunders, presedinte ERT, Martina Kastler, vicepresedinte ERT, Louis Schweitzer, presedinte-director general Renault, Wolfgang Ruttenstorfer, director general OMV, Dimitris Daskaloupoulos, director general Delta Holding, si din partea FIC Gilbert Wood, presedinte FIC, Hildegard Gacek, vicepresedinte FIC si reprezentant BERD pentru Romania. Acest grup select si-a adus o contributie semnificativa la imbunatatirea dialogului dintre mediul de afaceri si initiatorii politicilor guvenamentale, atat la nivel national, cat si la nivel european si ajuta statele candidate in pregatirea lor pentru a deveni membru al Uniunii Europene.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri