Grupul de inginerie Beca, din Noua Zeelanda, a castigat un contract in valoare de 600.000 de dolari privind consolidarea impotriva cutremurelor a unora dintre cele mai vechi cladiri din Romania, intr-un proiect finantat de Banca Mondiala, conform NewsIn care citeaza portalul stuff.co.nz.
Seful grupului Beca, Richard Sharpe, impreuna cu echipa sa, a castigat o licitatie la care au participat sase companii straine. Beca va studia in mod special timp de sase luni structura de rezistenta a cladirilor ce vor fi consolidate impotriva cutremurelor, proiectul fiind finantat de Banca Mondiala.

Cel mai grav cutremur ce a afectat Romania a avut loc in 1977 si a masurat 7,4 grade pe scara Richter, ducand la moartea a 1.570 de persoane si la ranirea a peste 11.000. Estimarile privind daunele suferite de cladirile din Romania au depasit nivelul de doua miliarde de dolari. Sharpe are o experienta de peste 30 de ani in sectorul lucrarilor de consolidare impotriva cutremurelor si este membru al grupului Earthquake Engineering Cluster, din capitala tarii, Wellington, care participa la licitatii internationale.

Sharpe, care si-a desfasurat activitatea pe plan international ca si consultant, a precizat ca cele mai recente proiecte la care a luat parte au avut loc in Istanbul (Turcia) si Islamabad (Pakistan). Acest grup de constructii, denumit Earthquake Engineering New Zealand, este format din 30 de organizatii si persoane ce provin din cadrul unor firme de inginerie si constructii, academicieni, consultanta, firme de asigurari si specialisti in administrarea situatiilor de criza.

Desi firma Beca a castigat acest contract, doi dintre responsabilii ce vor lua parte la acest proiect fac parte din alte grupuri membre ale Earthquake Engineering Cluster, printre care profesorul de inginerie civila de la universitatea din Canterbury, John Mander si directorul pentru managementul solutiilor al firmei Ruamoko, Grant Wilson.

Sharpe a precizat ca o serie de profesori ai universitatii Canterbury, printre care Tom Paulay, au contribuit la cimentarea reputatiei Noii Zeelande pe plan international in ceea ce priveste calitatea activitatii de consolidare a cladirilor impotriva cutremurelor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri