Pensionarii vor avea pensii mai mari cu 30%, in termeni reali, pana la sfarsitul anului 2008, valoarea punctului de pensie urmand sa se majoreze in 2007 cu 3-5%, in functie de executia bugetara, a declarat pentru NewsIn, ministrul Muncii, Gheorghe Barbu.

Potrivit ministrului muncii, pensiile vor creste cu 30% in termeni reali, pana la sfarsitul lui 2008, comparativ cu anul 2004, asa cum este prevazut in programul de guvernare. in 2007, valoarea punctului de pensie s-ar putea majora, din septembrie, cu 3-5%, in functie de banii colectati la buget, ceea ce va duce la o crestere a pensiilor, in termeni reali, de peste 27%, fata de inceputul lui 2005.

Ultima majorare a punctului de pensie s-a facut la 1 decembrie, cand valoarea acestuia a crescut cu 16,8%, ceea ce a adus in plus la pensie aproximativ 50 de lei pentru pensionarii din sistemul public si 20 de lei pentru agricultori. De aceasta majorare au beneficiat peste patru milioane si jumatate de pensionari.

Valoarea punctului de pensie a fost majorata in 2005 cu trei procente, iar in urma recalcularii, punctul a mai crescut cu noua procente. in 2006, punctul de pensie a mai fost majorat in trei transe, respectiv cu 9,3% in aprilie, cu 5% in septembrie si cu 16,8% in decembrie. in prezent, valoarea punctului de pensie, cu ajutorul caruia se calculeaza pensiile in sistemul de stat, este de 396,2 lei.

In prezent, in Romania sunt peste 5,6 milioane de pensionari, din care peste 4,6 milioane provin din sistemul asigurarilor de stat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri