Contribuabilii care obtin venituri din alte surse, in afara de salarii, precum profesii libere, chirii, comert, tranzactii bursiere, atat in tara, cat si in strainatate trebuie sa depuna declaratii de venit, pana pe 15 mai, informeaza Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

Persoane fizice cu domiciliul in Romania trebuie sa-si declare veniturile obtinute in 2006, atat in Romania, cat si in strainatate, prin completarea si depunerea Declaratiei speciale privind veniturile realizate, formularul 200 si a Declaratiei privind veniturile din strainatate, formularul 201, la administratia financiara in a careia raza au domiciliu.

Formularul 200 trebuie depus de catre persoanele care au obtinut, pe parcursul anului trecut, in Romania, venituri comerciale, din profesii libere, drepturi de proprietate intelectuala, cedarea folosintei bunurilor, activitati agricole si cattiguri din transferul titlurilor de valoare.

Formularul 201 trebuie depus de catre persoanele care au obtinut, in 2006, din strainatate venituri comerciale, din profesii libere, drepturi de proprietate intelectuala, cedarea folosintei bunurilor, dar si din pensii, salarii platite de un angajator sau in numele unui angajator rezident in Romania, dobanzi, dividende, premii si jocuri de noroc, castiguri din transferul titlurilor de valoare, precum si alte venituri.

Persoanele care obtin venituri exclusiv din salarii nu sunt obligate sa depuna declaratii de venit, ca urmare a impozitarii unice cu 16%. Numarul celor asteptati sa depuna declaratii, in acest an, este de circa 700 mii de persoane.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri