Rata somajului in luna aprilie, la nivel national, a fost de 4,5%, in scadere cu 0,4 puncte procentuale fata de luna precedenta, singurul judet unde numarul de someri a crescut luna trecuta fiind Brasov, unde rata somajului a fost in crestere cu 0,1 puncte procentuale, informeaza ANOFM.
Potrivit datelor publicate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), rata somajului in aprilie a fost in scadere atat fata de luna precedenta, cat si fata de aceeasi luna a anului trecut, potrivit NewsIn. Astfel, rata somajului in luna aprilie, la nivel national, a fost de 4,5%, in scadere cu 0,4 puncte procentuale fata de luna precedenta si cu 1,3 puncte procentuale fata de luna aprilie a anului trecut.

Pe judete, rata somajului a fost in scadere in toate judetele, cu exceptia judetului Brasov, unde rata somajului a fost, in aprilie, in crestere cu 0,1 puncte procentuale, fata de luna precedenta. Cele mai importante scaderi ale ratei somajului s-au inregistrat in judetele Vaslui (cu 1,1 puncte procentuale), Harghita (0,9 puncte procentuale), Ialomita si Calarasi (0,8 puncte procentuale).

Nivelul minim al ratei somajului se intrgistreaza in judetul Timis, unde aceasta este de 1,7%, iar in judetul Mehedinti s-a inregistrat cea mai ridicata rata a somajului (7,7%), desi in scadere cu 0,6 puncte procentuale fata de luna martie.

Potrivit ANOFM, tendinta de scadere a ratei somajului la nivel national se datoreaza relansarii activitatilor sezoniere din domeniul agriculturii si constructiilor si a incadrarii unui numar semnificativ de someri prin ocupare temporara, iar majorarea numarului de someri din Brasov a fost cauzata de disponibilizarile masive de la uzinele Tractorul si Rulmentul.

Referitor la somajul inregistrat pe sexe, atat rata somajului masculin, cat si cea a somajului feminin au fost in scadere in aprilie, cu 0,5 si, respectiv, 0,2 puncte procentuale. Rata somajului in randul barbatilor a fost, luna trecuta, de 4,9%, iar cea din randul femeilor a fost mai mica cu 0,9 puncte procentuale, si anume de 4%.

Agentia Muncicipala pentru Ocuparea Fortei de Munca (AMOFM) anunta, saptamana trecuta, ca rata somajului, la sfarsitul lunii aprilie, in Bucuresti, a fost de 2,21%, in scadere cu 0,05 puncte procentuale fata de luna precedenta. Potrivit datelor de la AMOFM, din totalul populatiei active din Bucuresti de 955.000 de persoane, 21.086 erau someri, la finele lunii aprilie, peste jumatate (11.393) fiind femei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri