Contractul de privatizare a Electrica Muntenia Sud va fi semnat astazi, in prezenta ministrului economiei, Varujan Vosganian, presedintelui AVAS, Teodor Atanasiu, si a directorului general executiv Enel Romania, Mateo Codazzi, informeaza AVAS.
Reprezentantii Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) mentioneaza ca actul normativ privind aprobarea privatizarii Electrica Muntenia Sud a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei.

Contractul ar fi trebuit semnat joi, 7 iunie, insa, AVAS a anuntat, cu o ora inaintea ceremoniei, ca aceasta nu va mai avea loc, intrucat actul normativ nu fusese publicat in Monitorul Oficial.

Presedintele Enel, Fulvio Conti, a venit, joi, in Romania, pentru a semna contractul de privatizare, insa a parasit Romania in jurul pranzului, dupa ce autoritatile romane au anuntat amanarea ceremoniei de semnare.

Potrivit unei hotarari de guvern, contractul de privatizare a Electrica Muntenia Sud cu Enel trebuia sa fie semnat pana la 17 iulie 2007 si prevedea ajustarea pretului de vanzare de 820 milioane euro.

Grupul italian Enel a fost desemnat, in vara anului trecut, castigator al procesului de privatizare a celei mai mari filiale a companiei Electrica, dupa ce a oferit 820,099 milioane de euro pentru preluarea a 67,5% din actiuni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri