Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), actionarul majoritar al Oltchim, anunta ca va lua masurile necesare reanalizarii programului de investitii al societatii, in vederea prevenirii accidentelor, se arata intr-un comunicat al AVAS
"Rezultatele foarte bune pe care Oltchim Ramnicu Valcea le-a inregistrat in prima parte a anului ne determina sa luam toate masurile, in calitate de actionar majoritar, pentru reanalizarea programului de investitii al acestei societati in vederea prevenirii pe viitor a unor astfel de incidente nedorite", a declarat vicepresedintele Autoritatii, Constantin Botez, dupa vizita de marti la combinatul Oltchim din Ramnicu Valcea.

De asemenea, acesta a precizat ca AVAS va continua procesul de administrare si pregatire pentru privatizare a Oltchim Ramnicu Valcea astfel incat aceasta societate sa ramana atractiva pentru potentialii investitori, potrivit NewsIn.

Reprezentantii AVAS au mai aratat ca, in urma discutiilor purtate cu conducerea combinatului si cu autoritatile locale, s-a decis aplicarea unui plan de masuri care sa contina depunerea tuturor diligentelor necesare pentru salvarea victimelor surprinse in timpul deflagratiei, precum si acordarea unor ajutoare victimelor si familiilor acestora.

Totodata, se lucreaza la identificarea cauzei care a dus la producerea acestui incident, la verificarea tehnica a tuturor celorlalte instalatii existente in societate si la aplicarea unui plan de masuri tehnice care sa duca la evitarea pe viitor a unor astfel de incidente.

"Regretam acest accident si impreuna cu conducerea societatii, cu autoritatile locale si celelalte ministere implicate depunem eforturile necesare pentru normalizarea situatiei de la Oltchim atat in plan uman, dar si social si economic", a mai spus Constantin Botez, citat in comunicat.

Profitul net afisat de producatorul din industria chimica Oltchim Ramnicu Valcea pentru primul semestru din 2007 este de 9,6 milioane lei (3,07 milioane euro), in crestere cu 32,25% fata de primele sase luni din 2006, cand rezultatul net a fost de 7,27 milioane lei. Afacerile companiei au avansat in prima jumatate din 2007 cu 7,74%, pana la 878,77 milioane lei (219,7 milioane euro), comparativ cu intervalul similar din 2006, cand cifra de afaceri a fost de 815,67 milioane lei.







Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri