Licitatia pentru tiparirea rovinietelor a fost blocata, a doua oara, de contestatia depusa de firma Zoom Soft, aceeasi care in iunie a contestat prima licitatie, existand riscul ca lotul de roviniete sa nu fie gata in noiembrie asa cum a anuntat Compania de Autostrazi.
Reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale au declarat, marti, pentru NewsIn, ca a doua licitatie pentru tiparirea rovinietelor a fost blocata la sfarsitul saptamanii trecute de contestatiile depuse la Consiliu National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) de firmele Electronis Bucuresti si Zoom Soft.

In luna mai CNADNR a publicat anuntul privind organizarea pe 3 iulie a licitatiei de achizitie de roviniete. Cu cinci zile inainte de deschiderea ofertelor, SC Zoom Soft SRL a depus la CNSC o contestatie prin care solicita anularea caietului de sarcini si obligarea autoritatii contractante (CNADNR) de a intocmi un nou caiet de sarcini, cu reluarea, in consecinta, a intregii proceduri de achizitie, potrivit NewsIn.

Potrivit surselor citate, cele doua firme contesta faptul ca nu au avut timp sa realizeze cele zece mostre de viniete in format A4 solicitate si ca s-a cerut o garantie de patru ani pentru adeziv. in plus, firmele au considerat ca numarul de mostre cerute este prea mare. Pe de alta parte, reprezentantii Companiei de Autostrazi considera ca motivele sunt neintemeiate si exagerate.

Contractul cu firma care trebuia selectata prin aceasta licitatie urma sa fie incheiat pe o perioada de 18 luni pentru zece milioane de roviniete-ecuson, cu posibilitatea suplimentarii cu doua milioane. Primul lot de roviniete care consta in 500.000 bucati pentru 2007/2008 si 1,5 milioane pentru 2008/2009 trebuia livrat in maxim o luna de la semnarea contractului, adica in luna noiembrie. In martie 2008 firma castigatoare avea obligatia de a mai livra un lot de 4,5 milioane pentru 2008/2009, iar in iunie 1,5 milioane roviniete pentru aceeasi perioada. in noiembrie 2008 urma sa fie livrate alte doua milioane de roviniete pentru 2009/2010.

Compania de Autostrazi va solicita Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor sa solutioneze constestatiile in cel mai scurt timp pentru a nu crea o criza pe piata. Situatia este cu atat mai mult complicata, cu cat la sfarsitul lunii iunile directorul Compania de Autostrazi, Mihai Grecu, anunta ca la nivel national exista o criza de roviniete, estimandu-se ca mai sunt la vanzare numai 15.000 de roviniete.
In acest conditii, in maxim o saptamana CNADNR va scoate pe piata un lot de 1,5 milioane de roviniete care au fost tiparite de firma Tipoholding, cea care a furnizat rovinietele in 2006. Pe 30 iulie, CNADNR a decis prelungirea contractului cu Tipoholding semnat pe 24 august 2006 si cu o valabilitate de 12 luni. Valoarea noului contract este de aproximativ 900.000 lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri