Capitala si judetul Ilfov au atras, pana la finalul anului trecut, 64,3% din investitiile straine directe (ISD) care au intrat in economia romaneasca, respectiv 22,205 miliarde euro din totalul de 34,512 miliarde euro, informeaza Banca Nationala a Romaniei (BNR).
Regiunea Sud-Est, care cuprinde judetele Vrancea, Galati, Braila, Tulcea, Buzau si Constanta se afla pe pozitia imediat urmatoare in clasamentul investitiilor straine directe derulate la sfarsitul anului trecut, cu 2,653 miliarde euro, respectiv 7,7% din totalul acestor investitii.

Alte regiuni de dezvoltare beneficiare de importante ISD sunt Regiunea Centru, cu investitii de 2,559 miliarde euro (7,4%), Regiune Sud - 2,228 miliarde euro (6,5%) si Regiunea Vest - 1,948 miliarde euro (5,6%).

Regiunea Centru cuprinde judetele Alba, Sibiu, Mures, Harghita, Covasna si Brasov, Regiunea Sud Muntenia - judetele Arges, Dambovita, Prahova, Ialomita, Calarasi, Giurgiu si Teleorman, iar Regiunea de dezvoltare Vest a Romaniei - are in componenta judetele Arad, Caras-Severin, Hunedoara si Timis.

Regiunea de dezvoltare Nord-Vest, cu judetele Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Satu-Mare si Salaj a beneficiat pana la finalul lui 2006 de investitii straine directe de 1,57 miliarde euro (4,6% din total ISD), iar Regiunea Sud Vest Oltenia, cu judetele Mehedinti, Gorj, Valcea, Olt si Dolj, de 938 milioane euro (2,7%).

Celel mai putine investitii straine directe au fost atrase de Regiunea de dezvoltare Nord-Est - judetele Iasi, Botosani, Neamt, Suceava, Bacau, Vaslui - unde s-au inregistrat investitii de 411 milioane euro (1,2%), se arata in comunicatul BNR.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri