Comenzile noi din industrie au crescut, in Romania, cu 2,3% in februarie, comparativ cu luna precedenta, pe locul al saptelea intre statele membre ale Uniunii Europene (UE) pentru care exista date publicate, arata, miercuri, Oficiul European de Statistica, Eurostat.
In februarie 2008, comparativ cu prima luna a anului, indicele comenzilor noi in industrie, in zona euro, a crescut cu 0,6%. In luna ianuarie, indicele a inregistrat o crestere de 2,2%. In statele membre UE, comenzile noi au ramas relativ stabile in luna februarie si au scazut cu 1% in ianuarie.

Indicele comenzilor noi in industrie masoara valoarea viitoarelor livrari de produse si servicii catre piata interna sau cea externa, potrivit NewsIn.

Astfel, comenzile noi de echipamente electrice si electronice au crescut in februarie cu 1,8% in zona euro si cu 2% in UE, in timp ce in productia de textile valoarea comenzilor a crescut cu 1,7% si, respectiv, cu 0,6%. Valoarea comenzilor de produse chimice a crescut in februarie cu 1,1% in zona euro si cu 1,3% in Uniunea Europeana. Productia siderurgica a inregistrat o crestere a comenzilor de 0,8% in zona euro, dar a marcat o scadere de 2,9% in UE, in timp ce comenzile de echipamente de transport, in zona euro, au scazut cu 0,2%, iar in UE, au crescut cu 2,1%.

In februarie 2008, comparativ cu luna precedenta, productia totala efectuata pe baza comenzilor a crescut in 14 state UE si s-a micsorat in cinci. Cele mai mari cresteri lunare au fost atinse in Letonia (20,4%), Danemarca (17,7%) si Bulgaria (11,6%), iar cele mai ample scaderi in Suedia (3,4%) si Republica Ceha (1,2%), potrivit Eurostat.

In februarie 2008 comparativ cu aceeasi luna din 2007, comenzile noi din industria romaneasca au crescut cu 5,7%, in timp ce in UE, indicele a urcat cu 9,2%. Comenzile industriale din zona euro au crescut in zona euro cu 9,9% in februarie 2008, comparativ cu aceeasi luna de anul trecut, informeaza Eurostat.

Comparativ cu aceeasi luna din 2007, comenzile noi din industrie au crescut in Romania cu 5,7%, ca urmare a evolutiei din industria bunurilor de folosinta indelungata, care a avansat cu 28,1%, din industria bunurilor de capital, care a urcat cu 9,8% si din cea a bunurilor intermediare, potrivit datelor publicate de INS in 11 aprilie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri