Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) are de recuperat creante bancare de 1.935.758.810 dolari, creante fiscale de 1.878.498.626 lei si creante comerciale de 653.556.990 lei, potrivit datelor furnizate de AVAS.
Numarul total de creante pe care AVAS le avea de recuperat la data de 20 mai 2008 era de 55.612 din care 2.382 reprezinta creante bancare, 51.176 creante fiscale si 2.054 creante comerciale.

In perioada primului trimestru din 2008, AVAS a obtinut din activitatea de valorificare a creantelor preluate de la banci, furnizorii de utilitati, CNAS si a celor preluate de la Ministerul Economiei si Finantelor, venituri totale de peste 37 milioane lei.

Veniturile au fost obtinute din valorificarea creantelor prin aplicarea metodelor de esalonare la plata, executare silita, prin solutionarea unor litigii sau prin aplicarea procedurii de insolventa.

Pana la data de 20 mai a.c. au fost incheiate 823 de documente esalonate la plata, din care 467 esalonari aferente creantelor bancare, 301 esalonari/inlesniri la plata aferente creantelor fiscale si 55 esalonari aferente creantelor comerciale.

Veniturile totale obtinute de AVAS anul trecut din activitatea de valorificare a creantelor preluate de la banci, furnizorii de utilitati, CNAS si a celor preluate de la Ministerul Economiei si Finantelor au fost de 306 milioane de lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri