Germania si mai multe tari din nordul sau estul Europei s-au opus propunerilor presedintiei UE de a sanctiona penal angajarea de imigranti ilegali si de a impune inspectii in sectoarele de activitate cele mai expuse, in timp ce alte tari, printre care Romania, le sustin, relateaza AFP, citat de NewsIn.
"Draga Brice, raspunsul meu este un dublu nu", i-a spus ministrul german de interne, Wolfgang Schäuble, omologului sau francez Brice Hortefeux, in cursul unei dezbateri publice la reuninea ministrilor de interne UE din Bruxelles.

Suedia, Olanda, Finlanda, Polonia, Ungaria si Cehia au spus, de asemenea, nu acestor doua propuneri. Lituania si-a exprimat "rezerve".

1 dintre cele 27 membre UE s-au exprimat in timpul dezbaterii deschise presei.

Toate statele confruntate in prima linie cu sosirea de imigranti ilegali - Italia, Spania, Portugalia, Grecia, Cipru si Malta, sustinute de Belgia, Estonia, Letonia, Austria, Bulgaria si Romania - s-au pronuntat pentru criminalizarea angajarii de imigranti ilegali si pentru controale intensificate la societatile din sectoarele considerate ca cele mai expuse muncii la negru.

Italianul Roberto Maroni a pledat pentru sanctiuni penale si materiale. "Avem o indelungata experienta cu munca la negru si masura cea mai buna este cea care ustura la portofel, cum ar fi confiscarea imobilului inchiriat ilegal unor imigranti ilegali".

"Vinovatul este cel care angajeaza, care exploateaza si profita de saracia imigrantilor ilegali", a spus spaniolul Celestino Corbacho.

Compromisul prezentat de presedintia franceza prevede instituirea de sanctiuni penale pentru persoanele sau societatile care angajeaza imigranti ilegali si inspectii intensificate in sectoarele cele mai expuse (agricultura, constructiile).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri