Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul, care exclude vanzarile de autovehicule si motociclete, a urcat in iulie cu 22,6% fata de luna similara din 2007, sustinuta de avansul puternic al vanzarilor de produse alimentare si nealimentare, potrivit datelor publicate de Statistica.
In iunie, cifra de afaceri in comertul cu amanuntul crescuse cu 19,3% fata de luna similara din 2007.

Vanzarea de produse nealimentare a sporit in iulie cu 22,8% fata de nivelul atins in a saptea luna din 2007, iar vanzarea de produse alimentare, bauturi si tutun s-a majorat cu 22,4%, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Afacerile din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule au crescut in volum cu 19,5%, sustinuta in principal de comertul cu autovehicule, motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea autovehiculelor, care s-a marit cu 21,2% in intervalul iulie 2007- iulie 2008.

Afacerile cu servicii de piata pentru populatie au crescut, in schimb, intr-un ritm mult mai lentin iulie, de doar 2,5% fata de aceeasi luna din 2007.

In primele sapte luni ale acestui an, cifra de afaceri in comertul cu amanuntul - exceptand comertul cu autovehicule si motociclete - a avansat cu 17,1% fata de aceeasi perioada din 2007, datorita vanzarilor mari de produse nealimentare, care au sporit cu 19,7%, precum si a vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun, unde cresterea a fost de 14,2% fata de primele sapte luni din 2007.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule a crescut in primele sapte luni ale acestui an cu 27% fata de perioada similara din 2007.

Comertul cu autovehicule, motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea autovehiculelelor a avansat cu aproape o treime (32,3%), in timp ce vanzarile de carburanti pentru autovehicule au sporit cu aproape o cincime (19,1%).

Comparativ cu luna anterioara, cifra de afaceri in comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a avansat cu 12,2% in iulie.

In schimb, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule s-a diminuat in iulie cu 2,7% fata de luna precedenta.

Afacerile cu servicii de piata pentru populatie aproape au stagnat in iulie fata de luna precedenta, Statistica indicand un ritm nesemnificativ de crestere, de 0,9%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri