Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a anuntat ca Registrul intermediarilor in asigurari si/sau in reasigurari este public si poate fi consultat pe pagina de internet a institutiei, la www.csa-isc.ro.
Acest registru a fost infiintat in baza normelor puse in aplicare prin Ordinul CSA nr.10/2007 si contine informatiile transmise de societatile si brokerii de asigurare autorizati de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor cu privire la agentii de asigurare (persoane fizice sau juridice), agentii de asigurare subordonati persoane juridice (institutiile de credit si institutiile financiare nebancare, care desfasoara activitate de bancassurance), subagentii de asigurare ai agentilor persoane juridice, personalul propriu al brokerilor de asigurare si asistentii in brokeraj ai brokerilor de asigurare, se arata in comunicatul CSA.

"Orice persoana interesata poate afla din Registru pentru ce societate de asigurare sau broker, dupa caz, lucreaza un intermediar si care sunt clasele de asigurari pe care le poate practica", a spus Aurelia Cristea, membru al consiliului CSA care a coordonat realizarea registrului.

Astfel, interfata pentru public la acest Registru permite cautarea intermediarilor persoane fizice dupa nume si prenume, iar in cazul intermediarilor persoane juridice cautarea este posibila dupa denumire sau dupa codul unic de inregistrare in Registru.

"Recomandam tuturor persoanelor contactate de un intermediar in asigurari in vederea incheierii unei polite sa verifice existenta acestuia in Registru si daca este mandatat sa reprezinte societatea respectiva pentru produsul oferit", a atras atentia presedintele CSA, Angela Toncescu.

CSA a precizat ca Registrul intermediarilor in asigurari si/sau reasigurari nu contine brokerii de asigurare, care se inregistreaza in Registrul asiguratorilor si brokerilor de asigurare, disponibil, de asemenea, pe pagina de internet a institutiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri