Rata somajului s-a mentinut in Bucuresti la 1,8% in octombrie, femeile avand o pondere mai mare atat in totalul somerilor, cat si in ce priveste somerii neindemnizati beneficiari ai prevederilor legale, a anuntat Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca (AMOFM).
Astfel, din totalul de 18.226 de someri indemnizati si neindemnizati inregistrati in baza de date a AMOFM, 58,1% sunt femei, in vreme ce din cei 15.218 de someri neindemnizati, dar care primesc ajutor social in baza Legii 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, aproape 57% sunt femei.

In Bucuresti, populatia activa civila depasea, la 1 noiembrie, 1,01 milioane persoane.

Potrivit statisticii agentiei bucurestene, in primele zece luni au fost incadrati in munca 15.215 someri.

Numarul somerilor care au absolvit cursurile de calificare sau recalificare organizate de AMOFM Bucuresti a fost de 862. AMOFM a organizat astfel de cursuri pentru 985 de someri de la inceputul anului.

Agentia municipala a mai anuntat ca, de la 1 ianuarie, din cei 740 de absolventi care s-au angajat, peste 83% au fost incadrati prin subventie.

In luna octombrie, au solicitat adeverinte privind venitul minim garantat 49 de persoane.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri