47.000 de politisti nu vor mai asigura securitatea voturilor si a sectiilor de votare, in afara programului de votare la alegerile din 30 noiembrie, daca Parlamentul nu adopta legea ce prevede majorarea salariilor politistilor cu 10%, a declarat comisarul Marin Gruia, citat de NewsIn.
"Solicitam introducerea pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor, pana la data de 25 noiembrie, a proiectului de lege aprobat de Senat privin modificarea Legii nr.138/1999 si a ordonantelor guvernului nr. 38/2003 si 64/2006 privind salarizarea si alte drepturi ale personalului militar din institutiile publice si siguranta nationala si a functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor. Odata cu adoptarea acestui act normativ, salariile politistilor ar urma sa creasca in medie cu 10%", a precizat prim-vicepresedintele Sindicatului National al Politistilor si Persdonalului Contractual (SNPPC) din MIRA, Marin Gruia.

Liderul sindicatului sustine ca, in cazul in care nu va fi adoptata in luna noiembrie noua lege a salarizarii politistilor, acestia vor refuza sa mai asigure paza sacilor si a sectiilor de votare in orele de dupa incheierea procesului de vot din 30 noiembrie.

"I-am adresat o scrisoare sefului Camerei Deputatilor in care i-am cerut sa ne dea un raspuns in legatura cu situatia acestei legi si nici pana astazi (miercuri n.r.), cand au trecut cele 30 de zile legale, nu am primit un raspuns in acest sens. Am inteles ca legea este blocata la Camera de catre Bogdan Olteanu, la cererea colegului sau, ministrul Economiei Varujan Vosganian. Daca nici pana joi nu vom primi un raspuns, vom decide sa nu mai asiguram orele suplimentare la alegeri", a mai spus Gruia.

"Politistii au ajuns sa care sacii si sa pazeasca sectiile, in conditiile in care nicaieri in Uniunea Europeana nu se intampla acest lucru. Am acceptat pana acum sa facem ore suplimentare, desi nu ne-au fost platite, insa din acest an nu se va mai intampla acest lucru. Tin sa-i avertizez pe politistii care nu vor respecta decizia conducerii SNPPC ca sindicatul nu va face demersuri la MIRA pentru plata acestora", a liderul sindical.

Consiliul National al Sindicatelor Politistilor si Personalului Contractual din MIRA urmeaza a se intruni in cursul dupa-amiezii de joi pentru a decide daca vor asigura continuitatea la sectiile de votare si ce alte masuri de protest vor adopta in cazul in care nu se decide majorarea salariilor politistilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri