Majorarea TVA ramane cea mai potrivita masura pentru obtinerea unor venituri bugetare mai mari incepand de anul viitor, a declarat, ieri, ministrul finantelor, Ionut Popescu, citat de Mediafax. "Introducerea cotei unice s-a dovedit o masura corecta si rezultatele au inceput sa se vada. Din acest motiv consider ca majorarea TVA ramane cea mai buna varianta, poate singura", a explicat Popescu. Estimarile Ministerului Finantelor arata ca majorarea TVA cu trei puncte, de la 19% la 22%, ar aduce un plus la bugetul de stat de aproximativ 35.000 miliarde lei, echivalentul a unui miliard de euro.

Totodata, o TVA mai mare va avea ca rezultat temperarea consumului intern."Este riscant sa vorbesti de reducerea consumului intr-o tara inca saraca. Cresterea TVA va avea cu siguranta un impact social. Problema este ce vrem, sa luam masuri corecte din punct de vedere economic sau sa primim aplauze de moment", a adaugat Popescu.

In eventualitatea unei decizii favorabile majorarii TVA, ministrul apreciaza ca exista mari sanse ca memorandumul suplimentar la acordul cu FMI sa fie aprobat de board-ul institutiei internationale in acest an. Scrisoarea suplimentara elaborata in luna iulie nu va mai intra pe ordinea de zi a Consiliului Director al FMI din ultima parte a lunii august, dupa ce Guvernul a aprobat cresterea deficitului bugetar pana la 1%. Ministrul finantelor va participa la reuniunea anuala a FMI din luna septembrie, cand va invita la Bucuresti o noua delegatie de experti ai organismului international.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri