Dumitru Cristea, fost director al Complexului Energetic Turceni, Constantin Saceanu, fostul director al Regiei Autonome a Activitatii Nucleare, si Eugen Davidoiu, fostul director al SNLO, sunt vizati de DNA intr-un dosar penal, se arata in rechizitoriul fostului ministru Paul Pacuraru.
In rechizitoriul DNA se afirma ca Mihnea Pacuraru, fiul fostului ministru, in calitate de director general la societatea Intratest SRL, a participat la licitatiile organizate de Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare Drobeta Turnu Severin, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia si Complexul Energetic Turceni.

Potrivit procurorilor, Intratest SRL, cu prilejul organizarii acestor licitatii a fost favorizata de conducerile acestor societati in vederea castigarii contractelor de achizitii publice.

Astfel, arata rechizitoriul, "rezulta ca sunt indicii de savarsire a infractiunii de abuz in serviciu" de catre Constantin Saceanu, Dumitru Cristea si Eugen Davidoiu.

"In legatura cu aceasta fapta, se va dispune dispjungerea, Directia Nationala Anticoruptie urmand a continua cercetarile intr-un alt dosar penal", precizeaza rechizitoriul.

Procesul lui Paul Pacuraru si al liderului PNL Gorj, Ilie Morega, va incepe pe 17 februarie 2009, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cei doi urmand sa fie judecati pentru contractele de protectie a muncii oferite in urma unor licitatii trucate fiului fostului ministru.

Fostul ministru al muncii si Morega, membru in Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) la societatile comerciale Complexele Rovinari si Turceni, au fost trimisi in judecata de DNA.

Potrivit procurorilor, la data de 3 iunie 2007, Dan Ilie Morega i-a promis fostului ministru Pacuraru ca il va sprijini pe fiul acestuia sa obtina contracte de achizitie publica in domeniul formarii profesionale la societatile comerciale Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni si Societatea Nationala a Lignitului Oltenia. Conditia pentru oferirea acestor contracte a fost numirea de catre ministru, in functia de inspector sef la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Gorj a unei persoane indicata de Morega. La data la care Dan Ilie Morega a facut promisiunea lui Pacuraru, fiul ministrului depusese o oferta de participare la o licitatie organizata de Complexul Energetic Turceni in vederea achizitionarii contractului „Instruire cursuri protectia muncii” in valoare de 45.500 lei, iar ulterior a depus o oferta pentru a participa la licitatia organizata de Societatea Nationala a Lignitului Oltenia pentru contractul de achizitie publica „Comunicare si spirit de echipa” in valoare de 68.000 lei.

Morega i-ar fi promis lui Paul Pacuraru, iar acesta din urma a acceptat, ca il va sprijini pe fiul acestuia sa obtina contractele mai sus amintite. "Ulterior discutiei pe care au avut-o la data de 3 iunie 2007, inculpatul Pacuraru Nicolae Paul Anton, in vederea materializarii promisiunii facute de inculpatul Morega Dan Ilie, l-a pus in legatura pe acesta din urma cu fiul sau. De asemenea, la data de 15 iunie 2007, inculpatul Pacuraru Nicolae Paul Anton a numit in functia de inspector sef interimar al ITM Gorj persoana indicata de inculpatul Morega Dan Ilie", se arata intr-un comunicat remis de DNA.
In urma acestor intelegeri, la data de 13 august 2007, fiul ministrului Pacuraru Nicolae Paul Anton a depus o ofera de participare la licitatie si la sediul Complexului Energetic Rovinari.

DNA mai arata ca se fac cercetari intr-o cauza separata, privind conditiile in care au fost atribuite contractele de achizitie de catre Societatea Nationala a Lignitului Oltenia si Complexul Energetic Turceni.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri