Infrastructura rutiera va beneficia de sase miliarde de lei de la bugetul de stat, in 2009, pentru modernizarea drumurilor nationale, constructii drumuri noi, autostrazi si drumuri expres, iar pentru infrastructura feroviara se vor aloca 1,2 miliarde lei.
Infrastructura va primi de la bugetul de stat pe 2009 pentru infastructura rutiera suma de sase miliarde de lei, din care 2,6 miliarde lei pentru modernizarea drumurilor nationale, 3,36 miliarde lei pentru constructii drumuri noi, autostrazi si drumuri expres, iar 520 milioane lei pentru reparatii drumuri, conform NewsIn.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) va primi de la bugetul de stat esalonat in 2009 circa 10,6 miliarde de lei, mai mult decat in 2008 cand au fost alocate 9,8 miliarde lei si cu 24,7% fata de 2007.
Infrastructura feroviara va avea 1,2 miliarde lei pentru modernizare si devoltare respectiv pentru reparatii 81 milioane lei.

CFR Calatori vor beneficia de la bugetul de stat pentru modernizare material rulant circa 600 milioane lei, iar alta suma de aproximativ un miliard de lei subventii CFR. Astfel, 10% din buget se va duce pe consum, respectiv subventii pentru transport calatori si categoriile sociale.

Pentru domeniul aerian se vor aloca 150 milioane lei ce implica modernizarea pistelor si pentru cel naval revin 270 milioane lei.

Totodata, Metrorex va beneficia de 560 milioane lei in 2009 de la bugetul de stat mai putin cu aproximativ 10% fata de 2008 cand a primit 615,7 milioane lei.

De asemenea, 340 milioane de lei din suma bugetului de stat va fi alocata pentru diverse ceea ce reprezinta plata functionarilor aparatului central al MTI perfectionare si pregatire profesionala.

Specialistii din cadrul ministerului se asteapta ca in 2010 MTI sa primeasca 15 miliarde de lei de la bugetul de stat , ceea ce ar inseamna o crestere cu aproximativ 50% fata de suma alocata anul acesta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri