Presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Mircea Ursache, a declarat ca Societatea de Investitii Financiare (SIF) AVAS are ca obiectiv principal valorificarea pachetelor minoritare din portofiul institutiei, si nu administrarea lor.
"Este vorba de pachetele minoritare de la cele 336 de societati la care AVAS mai detine actiuni. In anul 2007, pe aceste pachete de actiuni am primit dividende in valoare de numai 571 mii lei. Este costisitor pentru AVAS sa continue sa administreze aceste pachete de actiuni", a declarat presedintele AVAS, Mirceaa Ursache, citat de NewsIn.

Acesta a precizat ca societatea de investitii va fi un fond de investitii inchis atipic si va avea ca principal obiectiv valorificarea si nu administrarea pachetelor minoritare de actiuni pe care AVAS le detine, urmand ca, dupa ce acestea vor fi vandute, societatea de investitii sa isi inchida activitatea.

In data de 19 februarie, presedintele AVAS a anuntat ca doreste infiintarea unei SIF cu pachetele minoritare detinute de institutie, care va fi listat la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si va avea un capital social initial de 30 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri