Seful ANAF, Sebastian Bodu, a dat ieri un ultimatum de trei saptamani cluburilor de fotbal, somandu-le sa-si achite datoriile fata de Fisc.
"Le dam ragaz trei saptamani. Pana acum nu au platit un cent. Daca nu platesc nici in trei saptamani, le vom aplica procedura de raspundere solidara", a spus Bodu ieri. Bodu a explicat ca in cateva zile se vor publica normele de aplicare a Codului de procedura Fiscala, care vor permite Fiscului sa ceara raspunderea solidara a cluburilor de fotbal noi pentru datoriile mascate sub vechile organizari de club.

Datoriile cluburilor de fotbal apropie 20 de milioane de euro, arata statisticile Fiscului. Primele pe lista datornicilor sunt clubul Steaua si Otelul, urmate de Dinamo si Rapid.

Conform unor surse, datoriile cluburilor Steaua si Otelul sar de 100 de miliarde de lei vechi fiecare, in timp ce datoriile Rapid si Dinamo se situeaza undeva intre 30 si 40 de miliarde de lei fiecare.

Celelalte echipe au datorii cuprinse intre cinci si zece miliarde de lei vechi catre stat.

Printre datornici se numara: Apulum Unirea- Alba Iulia, Universitatea Craiova, Ceahlaul Piatra Neamt, National- Bucuresti si Sportul Studentesc, afirma aceleasi surse. Bodu a spus totodata ca va controla in curand toate benzinariile particulare.

CURS: Romanii, multumiti de Fisc

Conform unui sondaj CURS, platit cu bani Phare la comanda Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), din 2.300 de persoane intervievate circa 57% au spus ca serviciile Fiscului s-au imbunatatit in ultimul an. Doar 35,7% spun ca lucrurile au ramas la fel. Circa 72% cred insa ca serviciile oferite de Fisc contribuabililor se vor imbunatati si mai mult in urmatorul an.

"Datele oferite de sondaj indica un nivel ridicat de incredere in institutie, 79,1% dintre respondenti afirmand ca au destula (60,9%) sau mare (18,2%) incredere in Agentia Fiscala, aceasta in conditiile in care 71,9% au indicat cu exactitate ce este Agentia Nationala de Administrare Fiscala", spun oficialii ANAF.

Din contribuabilii cuprinsi in esantion, 74,9% au indicat faptul ca problemele de ordin fiscal pentru care se aflau la sediul AFP au fost solutionate in ziua respectiva, in timp ce 7,3% au spus ca vor mai trebui sa faca un drum la AFP, iar 16,5% au apreciat ca vor primi un raspuns in cursul zilei in care s-a desfasurat sondajul.

Circa 11% dintre cei intervievati au afirmat ca petrec de obicei mai putin de 10 minute in sediul AFP, 40,7% spun ca Fiscul le rezolva problema in 10-15 minute, 28,5% - in 20/30 de minute, iar 19,7% -intr-o ora sau mai mult.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri