Ministerul Internelor va inchiria locuinte in diverse judete ale tarii, in limita bugetului, pentru angajatii detasati, a anuntat ministrul Internelor, Dan Nica, in urma intalnirii pe care a avut-o cu reprezentantii sindicatelor din Politie.
"Avem un proiect de hotarare de Guvern prin care MAI, in limita sumelor din buget, sa poata inchiria diferite imobile in orase din tara, pentru cei care sunt esentiali pentru activitatea politiei", a spus Dan Nica, citat de NewsIn.

De asemenea, ministrul a anuntat ca, in urma discutiilor pe care le-a avut cu Ministerul Finantelor, se vor primi banii necesari astfel incat politistii sa-si poata incasa salariile integral pana la sfarsitul anului. Nica a precizat ca orele suplimentare nu vor fi platite, acestea fiind compensate cu timp liber corespunzator.

"Ordinul pe care l-am dat este ca orele suplimentare sa fie compensate cu timp liber corespunzator. Nu e acceptabil ca intr-un judet care nu are deficit de personal sa fie mai multe ore suplimentare decat intr-unul cu deficit de 10-20%, care are mai putine ore", a spus Nica.

Acesta s-a referit si la alocarea unor sume pentru compensarea cresterilor de pret la combustibilii pentru incalzire. Pe de alta parte, Nica a spus ca se impune diminuarea cheltuielilor de personal, corespunzatoare discutiilor avute cu FMI, materializata intr-un concediu de 10 zile fara plata pentru tot personalul MAI.

Intrebat daca a luat in calcul angajarea absolventilor Academiei de Politie, acesta a raspuns ca "in acest moment, acest lucru nu este posibil".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri