Sucursala locala a grupului bancar ING este interesata sa finanteze proiecte in domeniul energiei regenerabile, fiind unul dintre putinele sectoare care si pe timp de criza raman atractive, dar procedurile birocratice sunt greoaie si pun in pericol demararea lor.
"ING clar s-a uitat la proiecte pe energii regenerabile si suntem in principiu de acord sa le finantam, insa depinde cum sunt acestea structurate si care sunt garantiile pentru ca noi sa ne recuperam banii", a declarat Florin Ilie, directorul diviziei piete de capital in cadrul ING Bank Romania, in cadrul unei conferinte pe teme energetice organizate de Forum Invest.

Oficialul bancii a mai spus ca ultimele audieri de proiecte au avut loc acum un an, iar intre timp au fost aprobate 14 proiecte, pentru care insa nu s-au semnat contractele din cauza procedurilor excesiv de birocratizate.

"A trecut mai bine de un an de la aprobari si nu am demarat niciun program. Din cauza proastei gestiuni din trecut a fondurilor, procedurile birocratice s-au transformat intr-o adevarata paranoia care blocheaza totul. Este prea mare birocratia si nici nu te poti baza pe un business plan acum care sa aplicat peste un an. Cel mai probabil va fi nevoie de o alta cerere pentru proiecte", a explicat Ilie.

Oficialul ING Romania nu a oferit detalii cu privire la proiectele aprobate, dar a precizat ca unele dintre acestea sunt din domeniul energiei eoliene si hidro. Acesta considera ca finantarea proiectelor din domeniul energiei ar trebui sa fie rezultatul unui parteneriat public-privat pentru ca sunt in joc investitii pe termen lung.

Grupul ING este prezent pe piata din Romania cu afaceri bancare, de asigurari, pensii private, leasing si factoring prin: ING Bank Romania, ING Lease, ING Commercial Finance, ING Real Estate Investment Management, ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii.

Afla si ce mare companie romaneasca este interesata sa investeasca in domeniul energiei regenerabile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri