Pretul mediu al gigacaloriei din Romania (incluzand taxe, dar fata TVA) este de 60 de euro, in conditiile in care Produsul Intern Brut (PIB) per locuitor este de 6.334 de euro, se arata intr-un studiu realizat de firma de consultanta in management A.T. Kearney.
Astfel, raportat la PIB-ul per capita al celorlalte state europene, romanii platesc cel mai mult pentru energie.

Comparativ, Germania plateste un pret similar cu cel achitat de Romania pentru o gigacalorie, in conditiile in care un PIB-ul Germaniei per capita este de 30.428 de euro.

Astfel, romanii platesc pentru o gigacalorie la fel de mult ca nemtii, in conditiile in care PIB-ul Germaniei este de 4,8 ori mai mare decat cel al Romaniei.

“Pretul serviciilor locale de termoficare este, in medie, cu 18% mai mare decat in celelalte state europene, din cauza ineficientei sistemului. Lipsa eficientei serviciilor de termoficare genereaza presiuni suplimentare asupra bugetelor statului, in conditiile in care autoritatile locale subventioneaza pretul platit de fiecare gospodarie pentru energie”, se arata in studiul citat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri