Turismul electoral realizat prin sectiile speciale este cea mai usoara metoda de fraudare a alegerilor, arata Asociatia Pro Democratia. Alte metode folosite pentru atrage oameni la un vot fraudulos sunt sms-urile, bannerele, mesajele pe bloguri si cadourile electorale.
“Cireasa de pe tortul neregulilor o reprezinta, insa, si de aceasta data turismul electoral realizat prin intermediul sectiilor speciale. Observatorii APD prezenti in comuna Bragadiru, judetul Ilfov, au sesizat Politia privind transportul organizat al alegatorilor la sectia speciala nr. 6, unde votasera, in mod surprinzator, peste 300 de oameni pana la ora 10:00. Alegatorii erau adusi la vot cu doua autoturisme”, se arata in comunicatul APD, potrivit 9am.

De asemenea, desi ieri campania electorala era oficial si legal incheiata, actiunile de campanie erau in toi, filiala din Alba a PD-L distribuind in centrul orasului Alba-Iulia, chiar prin intermediul presedintelui sau, Mircea Hava, peste 2.000 de pachete cetatenilor.

Si in Navodari, judetul Constanta, campania continua pentru candidatul PSD prin intermediul unui clip de promovare difuzat pe un ecran aflat intr-o zona intens circulata din oras.

APD mai arata ca domeniul online ramane, si de aceasta data, instrumentul preferat al candidatilor, acestia utilizand chiar si paginile de socializare pentru a-si transmite mesajele.

APD a sesizat Consiliului National al Audiovizualului privind difuzarea unui spot electoral in jurul orei 06:15 pe postul Radio Romania Actualitati si promovarea unuia dintre candidati pe postul local Tv1 din municipiul Piatra-Neamt. Radio Romania Actualitati acuza un atac informatic in privinta spotului electoral difuzat.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri