Bugetul pe 2010 este unul "de supravietuire", care nu contine reforma pe sectoare si ca in anumite domenii, precum agricultura, industrie si economie, bugetul este la limita, a declarat presedintele Uniunii Generale a Industriasilor din Romania (UGIR-1903), Ioan Cezar Coraci.
"Este un buget de supravietuire. Acest buget nu contine elemente pentru o reforma pe sectoare. Nu exista bani si capitole in buget care sa dovedeasca ca in anumite sectoare se va face reforma. Sunt doar experiente contabile, facute din pix. Sunt idei facute pe picior, prin care Guvernul crede ca rezolva deficitul fondului de pensii, prin introducerea CAS pe drepturi de autor si conventii civile, dar ar trebui de fapt elaborate politici publice de lunga durata", a declarat Ioan Cezar Coraci, scrie NewsIn.

De asemenea, potrivit lui Coraci, bugetul elaborat de actualul Guvern este unul al supravietuirii, prin care se imparte mai putin decat sunt necesitatile reale, fiind "o incercare deznadajduita de a imparti resurse insuficiente".

"Guvernul trebuie sa inceapa discutii pentru redresarea economica. Intelegem situatia grea, ca bugetarii trebuie sa-si primeasca salariile, ca trebuie platite pensiile, dar guvernul trebuie sa gaseasca solutii pentru redresarea economica. Introducerea CAS-ului pe drepturi de autor nu este insa o solutie", a mai spus Coraci.

UGIR-1903 respinge totodata ideea cresterii fiscalitatii in timp de criza si recomanda alte solutii de crestere a veniturilor bugetare.

De asemenea, presedintele UGIR-1903 a spus ca ministrul muncii, Mihai Seitan, a dat asigurari ca plata obligatorie a CAS pentru drepturile de autor si conventiile civile nu se va aplica in 2010, ci posibil de la 1 ianuarie 2011si ii va afecta pe angajatii care nu au carte de munca.

Ministrul muncii preciza de curand ca persoanele platite exclusiv prin contracte de drepturi de autor si conventii civile, care nu au contracte de munca ar putea plati CAS, prin introducerea unei prevederi in noua lege a pensiilor, insa o decizie definitiva in acest sens nu a fost luata inca de Guvern.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri