Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat, dupa intalnirea avuta cu reprezentantii FMI, ca guvernul va adopta astazi o Ordonanta de Urgenta cu instructiunile de aplicare a Legii unitare de salarizare, in conditiile in care nu exista o grila.
"S-a discutat cu reprezentantii Fondului despre comisia care trebuie pana in vara sa scoata o grila fundamentata, impreuna cu experti externi si cu experti independenti. Se echilibreaza (n.r: sistemul de salarizare) pornind de la ce exista", a spus Seitan, citat de NewsIn.

Ministrul a adaugat ca legea unitara de salarizare "este in vigoare anul asta, insa nu exista o grila in vigoare, ci exista salariile pastrate".

"O sa avem probabil luni seara o hotarare care da precizarile necesare pentru a aplica corect Legea in 2010. Nu exista norme de aplicare, exista o ordonanta de urgenta care apare luni seara in guvern, care da de fapt instructiunile de aplicare a legii", a mai spus ministrul.

Pe de alta parte, Seitan a spus ca nu crede ca Legea unitara a pensiilor va putea fi adoptata de Parlament pana in martie, in conditiile in care va intra in dezbaterea senatorilor si deputatilor luna urmatoare.

Surse ministeriale au declarat vineri ca legea unitara a pensiilor se va aplica cel mai devreme de la 1 ianuarie 2011, daca actul normativ va fi adoptat de Parlament pana la sfarsitul actualei sesiuni, deoarece exista un articol in ultima forma a proiectului ce prevede ca legea se aplica la sase luni de la publicarea in Monitorul Oficial.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri