Peste 11.000 de transportatori vor protesta miercuri si joi in fata Guvernului, cerand Executivului luarea unei Hotarari de Guvern prin care sa se impiedice pirateria din acest sector, a declarat presedintele Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor din Romania (COTAR),Vasile Stefanescu.
Intre orele 10.00 si 12.00 transportatorii se vor intalni in zona Muzeului Antipa, urmand sa isi parcheze masinile pe Bulevardul Kisselef, dupa care se vor deplasa in fata Guvernului.

"Noi nu am vrut ca mitingul sa se suprapuna cu cel al sindicalistilor de la Metrorex, ci doream sa fie organizat in perioda 23-24 martie. Nu am primit aprobarea de la Primaria Municipiului Bucuresti in acest interval din cauza desfasurarii unui Targ de mirese. Nu vreau sa degenereze acest miting, dar nici nu garantez pentru ce se va intampla", a spus Vasile Stefanescu, potrivit NewsIn.

Transportatorii sunt hotarati sa nu renunte la miting pana nu vor semna un protocol sau pana nu va fi luata o Horarare de Guvern care sa le raspunda solicitarilor.

"Nu intelegem de ce cineva vrea ca noi sa iesim in strada, cand ar fi foarte usor sa se dea o Hotarare de Guvern care sa puna capat pirateriei", a mai spus presedintele Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor din Romania.

Potrivit reprezentantilor COTAR, pirateria aduce scaderi dramatice ale cifrelor de afaceri ale transportatorilor autorizati, unii dintre acestia inregistrand pierderi de peste 300.000 de lei. Totodata, statul pierde incasari la buget de peste 300 milioane de euro anual, prin neimpozitarea celor care fac aceasta frauda fiscala.

"Este evident ca aceste pierderi nu se datoreaza crizei financiare, deoarece nevoia de transport a populatiei nu poate fi privita ca o cauza directa a impactului economic in procent de 100%. Acest rezultat este exclusiv datorat existentei pirateriei in domeniul transporturilor si a scolilor de soferi", spun reprezenatntii COTAR.

Acestia sustin ca statul nu incaseaza impozitele si taxele legale de pe urma acestor activitati deoarece nu exista sanctiuni general valabile care sa sperie si "curajosii care ar indrazni" sa afectueze o activitate fara documente legale.

Reprezentantii COTAR ii acuza pe secretarul de stat in Ministrul Transporturulor si Infrastructurii (MTI), Eusebiu Pistru, si pe directorul directiei de transport din MTI, Sorin Sarbu, ca nu i-ar interesa problemele transportatorilor, spunand ca acestia ar fi "interesati doar de rotunjirea veniturilor proprii".

COTAR a anuntat in 12 martie ca va organiza actiuni de protest in 17 si 18 martie, iar in replica Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) a spus ca actiunile anuntate sunt nejustificate si "de neinteles".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri