Presedintele BNS, Dumitru Costin, a declarat la finalul discutiilor cu presedintele Basescu si reprezentantii Guvernului ca sindicatele au ca obiectiv completarea scrisorii de intentie cu FMI, desi presedintele Basescu considera ca documentul trebuie asumat in forma sa actuala.
"Dupa parerea mea concluzia care s-a ajuns este cea corecta, este prima data in 20 de ani cand un document de asemenea insemnatate pe care acest Guvern il negociaza cu Fondul Monetar va fi pus in dezbatere publica, e prima oara, avand in vedere si duritatea masurilor. In ceea ce ne priveste, suntem pregatiti sa lansam propuneri concrete atat pentru atingerea obiectivelor macroeconomice cerute, cat si pentru o reducere a jafului si a furaciunilor din intreaga economie", a spus Costin, citat de NewsIn.

Liderul BNS considera ca sunt zone neacoperite prin masurile stipulate in scrisoare de intentie: un tratament unitar din punct de vedere fiscal in piata muncii, reformarea Inspectiei Muncii, "care este una dintre cele mai toxice institutii si care permite evaziune si frauda cat cuprinde".

"Si unii, si altii am incercat sa ne convingem interlocutorii cu anumite puncte de vedere, presedintele Romaniei considerand ca documentul asta este deja un fapt si trebuie asumat asa cum e, noi specificand faptul ca in opinia noastra trebuie produse niste corectii in interiorul sau.

Pana la urma am luat act de faptul ca presedintele a inteles mesajul nostru si ca in zilele urmatoare intram pe fagasul normal, si anume discutarea acestui document in CES si transmiterea punctului de vedere al partenerilor sociali catre Guvern, care in functie de ceea ce o sa comunicam va ramane in continuare pe acest document sau va rechema FMI la negocieri", a spus Costin.

Sindicalistul a opinat ca absenta opozitiei de la discutiile de marti este o eroare, pentru ca in astfel de momente delicate trebuie gasita solutia optima, indiferent ca unii au nemultumiri din punct de vedere politic, economic si social.

Cat priveste tonul pe care s-a desfasurat discutia din spatele usilor inchise, Costin a apreciat ca "a fost o discutie care chiar daca uneori a depasit nivelul de decibeli rezonabili pentru o intalnire intre niste parteneri seriosi si responsabili, pana la urma a revenit la un ton de normalitate si s-a incheiat cu concluzia ca pentru prima oara in 20 de ani Guvernul Romaniei va pune in dezbatere publica un subiect care priveste toti cetatenii acestei tari".

Costin a spus ca nu considera ca s-au facut presiuni din partea presedintelui in cadrul acestei discutii, si a evitat sa precizeze daca seful statului a acuzat sindicatele ca fac jocuri politice. "Eu nu le consider presiuni, a fost o discutie intre parteneri", a conchis el.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri