Sindicatele sunt de acord cu taierea de sporuri, stimulente, bonusuri, inclusiv sa accepte zile de concediu fara plata, astfel ca fondul de salarii sa scada cu 25% de la 1 iunie, se arata intr-un document comun al celor cinci confederatii sindicale ce va fi prezentat luni in CES.
"S-a acceptat ideea ca reducerea sa fie facuta pe fond de salarii prin utilizarea unui mix de masuri care sa produca insa efecte imediat - adica la 1 iulie 2010. Masurile presupun reduceri de salarii, taiere de sporuri, stimulente, bonusuri etc., inclusiv zile de concediu fara plata. Pe perioada aceasta se are in vedere revizuirea numarului persoanelor angajate in sectorul bugetar", prevede materialul pe care au cazut de acord reprezentantii confederatiilor sindicale, relateaza NewsIn.

Sindicatele negociaza in aceste zile cu reprezentantii Guvernului posibilitatea scaderii fondului de salarii din sectorul bugetar pe fiecare ordonator de credite cu 25%, si nu a tuturor salariilor, asa cum a propus Guvernul, sustinand ca in acest fel este posibila o diminuare mai redusa a veniturlor bugetarilor prin disponibilizari si taierea unor sporuri sau stimulente.

Sindicatele cer insa, in schimb, cresterea salariului minim pe economie incepand cu 1 iulie, pentru combaterea evaziunii pe piata fortei de munca.

Vicepresedintele BNS, Ovidiu Jurca, a declarat ca reprezentantii confederatiilor sindicale nu-si vor da luni acordul pe proiectul de scrisoare de intentie convenit de Guvern si patronate, dupa ce vineri Comisiile de munca si de finante din Consiliul Economic si Social nu si-au putut da avizul pe memorandum, din lipsa de cvorum.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri