Rata locurilor de munca vacante a fost in T1 2010 de 0,70%, in scadere cu 0,57 puncte procentuale fata de T1 2009, insa a crescut cu 0,2% puncte procentuale fata de trimestrul precedent, arata datele Institutului National de Statistica (INS).
Fata de trimestrul precedent, in toate regiunile tarii s-au inregistrat cresteri ale ratei locurilor de munca vacante, relativ apropiate ca valoare. Se detaseaza insa regiunile Bucuresti-Ilfov si Centru cu cresteri de 0,31, respectiv 0,22 puncte procentuale. Regiunea Nord-Vest a avut cea mai mica crestere si anume 0,10 puncte procentuale, scrie NewsIn.

Comparativ cu trimestrul corespunzator al anului 2009, se constata o tendinta descrescatoare, toate regiunile Romaniei inregistrand scaderi ale ratei locurilor de munca vacante. Cea mai importanta scadere s-a evidentiat in regiunea Bucuresti-Ilfov (-1,09 puncte procentuale). Prin contrast, regiunea Nord-Vest, a avut cea mai mica scadere fata de trimestrul I 2009 (-0,27 puncte procentuale).

Datele INS arata ca fata de trimestrul precedent, cele mai mari cresteri ale ratei locurilor de munca vacante au fost in administratia publica (0,85 puncte procentuale), respectiv in activitatile de informatii si comunicatii (0,48 puncte procentuale). Cele mai mari scaderi s-au regasit in alte activitati de servicii (-0,23 puncte procentuale), respectiv in intermedieri financiare si asigurari (-0,16 puncte procentuale).

Fata de acelasi trimestru al anului anterior, scaderi ale ratei locurilor de munca vacante s-au inregistrat in majoritatea activitatilor economice. Cele mai semnificative scaderi s-au produs in sanatate si asistenta sociala (-3,35 puncte procentuale), administratie publica (-2,09 puncte procentuale) si invatamant (-1,33 puncte procentuale).

Usoare cresteri ale ratei locurilor de munca vacante s-au constatat in activitatile de informatii si comunicatii (0,22 puncte procentuale), respectiv in activitatile de servicii administrative si activitati de servicii suport (0,04 puncte procentuale), in timp ce in activitatile de comert rata locurilor de munca vacante a ramas constanta.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri