In ceea ce priveste rezultatele chestionarului de conjunctura, Camera de Comert si Industrie Romano-Germana mentioneaza ca Romania de situeaza undeva la mijlocul clasamentului in ce priveste atractivitatea pentru investitorii germani.
Rezultatele chestionarului de conjunctura realizat de camerele de comert si industrie germane bilaterale (AHK) din 15 state ale Europei Centrale si de Est in randul firmelor germane care activeaza pe aceste piete arata ca majoritatea investitorilor germani din aceasta regiune este multumita de amplasamentul ales, chiar daca in unele privinte exista si nemultumiri, se arata intr-o informare remisa Wall-Street.

Faptul ca 81% din firmele chestionate ar alege tot Romania ca amplasament investitional arata ca in general asteptarile au fost indeplinite, chiar daca exista si destule puncte critice, cum ar fi administratia publica, sistemul fiscal, infrastructura, coruptia. In aceste domenii Romania a obtinut punctaje comparabile cu cele de anul trecut, deci situatia nu s-a inrautatit.

In ce priveste aprecierea situatiei economice pentru 2009, Romania se afla la mijlocul clasamentului, chiar inainte de Ungaria, Letonia, Croatia sau Serbia. Astfel 56% dintre firme considera situatia economica rea, 41% satisfacatoare si doar 2% buna. Aprecierile pentru 2010 arata insa mai bine: 15% considera ca situatia economica se va imbunatati, doar 20% cred ca anul 2010 va fi mai rau. Asteptarile sunt deci mari, firmele germane pastrandu-si optimismul.

"Din punctul nostru de vedere, Romania ramane o piata atractiva pentru investitorii germani. Germania ocupa primul loc in ce priveste relatiile comerciale cu Romania si este unul din cei mai importanti investitori in Romania. Capitalul german este al treilea capital in Romania, circa 17 mii de firme germane au investit pana la sfarsitul anului trecut in tara noastra. Romania, a doua tara ca marime in Europa Centrala si de Est, este o piata europeana importanta si un amplasament investitional interesant, mai ales pentru firmele germane mici si mijlocii", se mai precizeaza in informarea Camerei de Comert si Industrie Romano-Germana.

Aceasta este o reactie la articolul publicat astazi de Wall-Street: Cat de atractiva este Romania pentru investitorii germani


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri