Deputatii au adoptat un proiect de lege initiat de sapte deputati PDL prin care unitatile administrativ-teritoriale locale primesc dreptul de a revendica terenurile agricole pe care le-au avut in proprietate si care au fost nationalizate dupa 1945.
Propunerea legislativa vizeaza completarea articolului 23 din Legea 1 din 2000 privind reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole si cele forestiere cu un nou alineat ce stipuleaza ca "unitatile administrativ-teritoriale locale care au detinut in proprietate terenuri agricole pot solicita reconstituirea dreptului de proprietate pentru intreaga suprafata detinuta in 1945". Primariile au ca termen pentru depunerea solicitarilor 60 de zile de la intrarea in vigoare a legii, conform NewsIn.

"Unitatile administrativ-teritoriale locale au fost excluse de la reconstituriea drepotului la proprietate asupra terenurilor agricole din extravilan, desi le-au avut in proprietate inainte de 1945, pana la nationalizare. In acest moment, terenurile agricole se afla in adminstrarea Agentiei Domeniilor Statului", se arata in expunerea de motive a legii, initiatorii sustinand ca adoptarea ei ar face ca unele comunitati locale sa iasa din dificultatile economice cu care se confrunta actualmente.

Legea a fost respinsa la Senat, dar miercuri a fost adoptata de Camera Deputatilor cu o larga majoritate, de 259 de voturi pentru, unul impotriva si doua abtineri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri